ענבל נחמיאס, קורס עיצוב במרחב העירוני, המכון הטכנולוגי חולון

פרוייקט שמטרתו לגשר ולקשר בין התרבויות השונות בעיר בת-ים ע''י חשיפת התושבים לתרבויות הבישול המגוונות ועשביי התיבול בפרט.

רקע כללי על העיר ועל השכונה

בת ים:
אוכלוסיית בת-ים מונה כ-160,000 נפש.
בת-ים היא העיר ה-12 בגודל אוכלוסייתה בישראל.
30% מאוכלוסיית העיר הם עולים יוצאי חבר המדינות.
בת-ים ממוקמת באשכול סוציו-אקונומי מס' 6, זאת בסולם 1-10,
כש-10 מייצג את האוכלוסייה החזקה ביותר בישראל.
ל-4.8% מהמשפחות בבת-ים יש 4 ילדים או יותר.
השכר הממוצע לנפש בבת-ים הוא 2823 ש"ח , נתון זה מציב את בת-ים מעל הממוצע הארצי.
(מידע זה נלקח מתוך האתר הרישמי של עיריית בת ים). 

האזור אשר בו אני רוצה להתמקד הוא אזור שכונת עמידר ורחוב חלמית. אזור זה בבבת ים מוזנח ואפרורי.
במקום חיה אוכלוסיית עולים מגוונת ביו היתר מברית המועצות ומאיתיופיה.
בשכונה זו קיימים בתי שיכון וכן בתים חד קומתיים פרטיים מנגד.
בשכונה קיים מרכז שחייה, בית ספר, מספר גני ילדים, מספר מכולות שכונתיות וכמו כן מספר גינות קטנות אשר מטופחות יחסית מצד העירייה, אך זנוחות מצד התושבים.
משיטוט רגלי באיזור קיימת תנועה ערה של אנשים ברחובות, או במטרה להגיע מנקודה אחת לשנייה, ולא לשם שיטוט רגלי. 


נקודות התערבות אפשריות בחלוקה לפי מאפיינים דומים:


1. לצד 'ריהוט' רחוב 




2. צמחיית 'גרילה' 




3. גינות ציבוריות





4. שבילים ברחבי העיר